Konference 2017

Konference om borderline

Et 360 graders perspektiv på diagnosticering, behandling og recovery.

 

Bpdkonf171

Tirsdag 7. februar arrangerede Forlaget Pressto en heldagskonference i København om borderline. Konferencen var rettet mod fagfolk og professionelle og med deltagelse af nogle af Europas mest toneangivende forskere og eksperter, blandt andet Arnoud Arntz fra Holland, samt Morten Kjølbye og Carsten René Jørgensen fra Danmark.

 

Billeder fra dagen

 

Bpdkonf172

Morten Kjølbye, Danmark. Uddannelseskoordinerende overlæge ved Region Nordjylland og klinisk lektor ved Aalborg Universitetshospital. Han har arbejdet indgående med forskning i og forståelsen af personlighedsforstyrrelser, herunder borderline, og har blandt andet skrevet en del om de nye terapiformer med høje succesrater. På konferencen talte han blandt andet om diagnosticeringen og forståelsen af borderline.

Se hans slides her:

Morten Kjølbye diagnostisering

Morten Kjølbye forståelse af BPD

 

Bpdkonf173

Janne Østergaard Hagelquist, autoriseret psykolog og specialist i børnepsykologi og supervision ved Center for Mentalisering, fortsalte om geniscenesættelse hos traumatiserede med borderline personlighedsforstyrrelse – historisk og i praksis. Hun beskrev, hvordan arbejdet med geniscenesættelse hjælper med at bryde den onde cirkel. Det skete ved en af i alt tre best practice-sessions.

Se hendes slides her: Janne Østergaard geniscenesættelse mentalisering

 

Bpdkonf174

Karin Dyhr fortalte om sit liv som borderline-patient.

 

Bpdkonf175

Arnoud Arntz, Holland, professor ved Amsterdam Universitet, fortalte om og dokumenterede hvordan de forskellige borderline-behandlinger virker i dag.

 

Bpdkonf1756

Per Sørensen, centerchef på Psykoterapeutisk Center Stolpegården, fremlagde og diskuterede perspektiverne og udfordringerne ved diagnosticering og behandling. Hvad har vi lært, hvad fungerer, hvordan er virkeligheden hos de, der arbejder med borderline?

Se hans slides her: Per Sørensen Diagnosticering og behandling af BPD